Sorgegruppen "Vi som mist"  

Har du förlorat en närstående? Kanske har det hänt för flera  år sedan eller alldeles nyss, och nu finns behov av att möta  andra som har liknande erfarenheter. I "Vi som mist" möts studenter för att dela tankar och erfarenheter om sorg med  varandra och få hjälp att gå vidare i livet.

Sorg_droppe.jpg

Omfattning: 6 tillfällen, 1,5-2 timmar per gång. Max 5 deltagare.

Tid och plats: Tisdagar 17.00 på Studenthälsan, Gjuterigatan 3 A.

Kostnad: Gratis.

Start: "Vi som mist" startar när 3 stycken anmält sig.

Samtalsledare: Studentpastor Ingalill Dahlgren Nyberg.

Anmälan: Välkommen att anmäla dig till Studenthalsan@hj.se  Skriv gärna några ord om varför du vill vara med i gruppen.

Frågor: Undrar du över något? Hör av dig till Ingalill på 070-207 26 45 eller ingalill.dahlgren-nyberg@hs.hj.se

Enskilda samtal

Studietiden är en viktig tid i livet. Kanske är det till och med första gången man lämnat hemmet. Man träffar nya vänner, vidgar sina vyer genom studier och socialt liv och naturligtvis formas man av sina nyvunna erfarenheter.

Men studentlivet ställer också höga krav och ibland väcks tvivlen inför yrkesval och framtid. När kraven blir för stora kan det vara skönt att vända sig till en utomstående. Vi i Universitetskyrkan finns till för att lyssna och samtala. Vi tror oss inte ha facit till livet men kanske kan vi tillsammans, med hjälp av våra gemensamma erfarenheter, hitta en lösning på problemen. Vi har tystnadsplikt och tystnadsrätt. Vi tar emot alla oavsett trosinriktning, nationalitet eller sexuell orientering.

Samtal_koppar.jpg

Vi erbjuder olika typer av samtal; enskilt samtal, själavårdssamtal, andlig vägledning eller bikt. Samtal där du kan ta upp sådant du inte vill eller kan tala om med familj eller vänner.
 
Vi har många års erfarenhet av samtal med människor i olika skeden i livet, dra dig inte för att höra av dig till oss! Vi har tystnadsplikt.
Alla människor drabbas någon gång av motgångar. Det kan handla om tro, om relationer som går sönder, likgiltighet, hopplöshet, en tilltrasslad ekonomisk situation eller en nära anhörigs död. Vid dessa tillfällen behöver man ofta en annan människa. I samtalet finns det någon som lyssnar, som hör dina frågor och som kan hjälpa dig att komma vidare i sökandet efter mening och mål.

Ring eller mejla för att boka tid. Telefonnummer och e-postadresser finner du under kontakt.

Välkommen!