Stilla rum utanför högskolan

Sofiakyrkan
Sofiakyrkan ligger på Klostergatan inte långt från Högskolan och är öppen dagtid. Under större delen av år 2005 renoverades kyrkan. Väggar, tak och bänkar har målats om i ljusare färger. Kyrkan har dessutom fått en bättre ljussättning av framförallt kyrkans kor och korsram.Immanuelskyrkan
En öppen kyrka dit du kan söka dig för stillhet och bön. Den ligger på Oxtorpsgatan 15. I kyrkorummet finner du ljusbäraren där du kan tända ljus för det du tänker på och vill tala med Gud om. Alldeles utanför kyrkorummet finns ett bord med möjlighet att skriva ner det du vill ha hjälp med i förbön och lämna bönelappen i korgen. Dessa böneämnen bär församlingen fram i förbönsstunderna under veckan. 

Önskar du finna ett stilla rum och stänga dörren om dig, kan du söka dig till Andaktsrummet som finns i ena hörnet, strax utanför kyrkorummet.


Wettershus

Wettershus är en ekumenisk retreatgård vid Vättern som inbjuder till retreater året runt och tar även övriga dagar emot gäster som söker avskildhet och rekreation. Vi välkomnar också t.ex. församlingsgrupper och arbetslag för retreat och överläggningar. Möjlighet finns till själavård och andlig vägledning. 

Wettershus har 12 enkelrum med Vätterutsikt, en storstuga med öppen spis, bibliotek, natursköna promenadvägar och meditationsplatser, vätterstrand och nära till naturreservat. 

Retreaten vill erbjuda en kravlös miljö med tid för reflektion, bön och meditation, tystnad och vila, hjälp att återfinna livsrytmen, fördjupad tro och tillit. 
Till Wettershus hemsida -> 


Kristine Kyrka
Kristine kyrka ligger på Östra Storgatan. Öppen dagtid. Här finns möjlighet till ljuständning och enskild bön. 

Stilla rum på högskolan

Andaktsrummet på högskolan

I bibliotekshuset på tredje våningen - längst bort i korridoren ligger andaktsrummet som är öppet för alla. 

stillarummet.jpg

Stilla rummet på Studenthälsan

 På studenthälsan finnsi ett speciellt rum för stillhet och tystnad, ett stilla rum. Hit kan du komma när du behöver vara i tystnad för t.ex. meditation. Kontakta personalen på studenthälsan för att få tillgång till rummet.